torsdag 22 oktober 2015

En propagandakampanj som är iscensatt av den israeliska UD

Just nu pågår en propagandakampanj som är iscensatt av den israeliska UD med Benjamin Netanyahu i spetsen i syfte att göra alla palestiniernas aspirationer på en självständig stat omöjliga. Propagandakampanjens huvudtes är att alla palestinier har varit och är antisemiter och därför inte förtjänar några rättigheter och/eller egen stat.
På sätt och vis är Benjamin Netanyahus (som är också Israels utrikesminister) och Israels ambassadörs senaste kommentarer om förintelsen, antisemitism och palestinierna en relativ trivialitet jämfört med de aldrig sinande våld och förtryck som plågar befolkningen mellan havet och floden i den mest utdragna konflikten i världen. 
Netanyahus försök att fästa den idémässiga grunden för folkmordet på sex miljoner judar på Haj Amin al-Husseini och Bachmans påstående att palestinierna har alltid varit och är judehatare och anhängare av nazismen är en form av konspirationsteorier och trivialisering av förintelsen och de förtjänar vidare analys.Här är vad Netanyahu sade: "...Hitler ville inte utrota judarna på den tiden, ville han utvisa judarna. Och Haj Amin al-Husseini gick till Hitler och sade: Om du utvisa dem, de kommer alla hit." "Så vad ska jag göra med dem? Frågade han. Han sa, Bränn dem..."
  
Och här är vad Bachman sade: "...Innan staten Israel bildades samarbetade palestinierna med tyskarna och Hitler om den slutliga lösningen av judefrågan i fall tyskarna kom till Israel. Det här började långt inan staten Israel ens fanns, och det bara fortsätter. Det handlar om hat mot judar och sedermera mot Israel..."
Netanyahus uttalande är naturligtvis, ohistoriska nonsens, för om det finns en konsensus kring en fråga i världen, så är det enighet om att Hitler var fullt kapabel att komma på idén med Förintelsen själv. Och Bachmans uttalande är lika absurd som hans chefs.
Men låt oss stanna upp en sekund och fundera på vad Netanyahu och Bachman gör, och i vilket sammanhang de gör det. Det finns idag en förnyad våg av våld i Israel och Palestina. Minst 50 palestinier och 9 israeler är döda. I detta klimat, väljer Netanyahu och Bachman att försöka skriva om historien om Förintelsen. 
De gör detta för att omskriva både den nuvarande konflikten och egentligen, hela konflikten med palestinierna, som en del i en permanent palestinsk tendens till antijudiska hat. Dessa två herrar struntar i den pågående ockupationen av Palestina, eller i den obönhörligt expanderande bosättningar, eller i det faktum att fler palestinier dödades av Israel förra året än någon gång sedan 1967, eller att diskriminering och förtvivlan att palestinierna i Jerusalem ansikte. Netanyahu och Bachman försöker lura oss alla att det är antisemitism och antisemitism ensam, som är orsaken till den pågående och förnyade våldsspiralen. I denna lögnaktiga "bearbetning"av historien reduceras palestinier palestinierna till antisemitiska odjur som drivs till mord av ren och skär ondska.
Den "naturliga" slutsatsen av denna historieförfalskning (för de som blir lurade att tro på dessa lögner) är att det kan inte bli någon fred med palestinierna som är antisemiter/nazister och självklart förtjänar inte ett folk som är antisemitisk/nazistisk i grunden att ha en egen stat (som självklart kommer enligt denna logik bli ett ondskans näste).
2 kommentarer:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=3RYBV1X7_CM&feature=youtu.be

    SvaraRadera
  2. De ljuger och ljuger..ljuger

    SvaraRadera