torsdag 16 september 2010

Gerillaspelning med Blåsorkestern (V) och Dror Feiler 17/9

Gerillaspelning med Blåsorkestern (V) och Dror Feiler fredagen den 17 september i Stockholm. Det går bra för inbäddad journalist att vara med en timme (mellan 13 och 14) på flaket!

Bakagrund:

Fredagen den 17 september kör Vänsterpartiets blåsorkester(där kulturarbetare som Cecilia Torudd och Gunilla Hansson medverkar) runt Dror Feiler på ett lastbilsflak för att markera vikten av internationell solidaritet och kultur (i förening). Dror är inte bara en känd politisk aktivist (Ship to Gaza) och f.d. israelisk fallskärmssoldat, utan också en av vårt lands mest uppmärksammade tonsättare. Han skriver inte bara konstmusik för Münchenfilarmonikerna utan också, som en gång Hindemith, musik för amatörorkestrar. Blåsorkestern och Dror har ett långt samarbete bakom sig. Men nu bär det framåt, mot Sveriges Riksdag. Dror kandiderar på Vänsterpartiets riksdagslistanlista. På flaket spelar han på sin tenorsaxofon. Altsaxen blev stulen av israeliska pirater då Ship to Gaza bordades på internationellt vatten.


Turen den 17 september
börjar kl. 13 vid Mariatorget och slutar på samma ställe kl. 17. Det blir också palestinsk diktläsning och medverkan från Teater Tribunalen. Det går bra för inbäddade journalister att vara med påflaket mellan kl. 13 och 14 (påstigning vid Mariatorget, avstigning vid Medborgarplatsen).


Salut!

Torbjörn Tännsjö, klarinett
Blåsorkestern (V)

1 kommentar: